G R E E N A P P L E K U

GreenAppleKu

Wednesday, June 22, 2011

What a wonderful Wednesday..

Assalamualaikum dan selamat pagi buat sahabat bloggers..

Haaa..setelah sekian lama bumi Pulau Pinang ni berpanas, di pagi yang tenang ni, hujan turun  dengan lebatnya..Allhamdulillah...:-)..Mylady suka ngat bunyi hujan..kalau tengah tido dengar bunyi hujan, rasa peace, calm sesangat...apa lagi..tarik selimut ler...:-)

Musim panas ni, kita kena la lebihkan pengambilan air kosong untuk menghindarkan penyakit...kena pulak kat Penang sekarang ni musim durian..aduh..musim durian + musim panas =?..haaa..pandai2 la jawab ek..mylady ngan en hubby baru2 ni beli durian beberapa biji..kecik2 ja..so, makan la sebiji and the rest kupas masuk peti sejuk..dengan angan2 hari2 seterusnya bolehlah dihabiskan baki yang ada...lepas2 makan sebiji tu ja, malam tu mylady dan en hubby takleh tido..berpeluh2 even aircond dipasang...muka pun rasa panas cam nak demam..apa lagi..minum air kosong banyak2 and esoknya kami berdua terus takut nak habiskan the balance..hehehehe..

Siapa2 yang datang Penang, bolehlah ke Balik Pulau for Durian Fiesta...:-)  *promote plak..hehehe*

8 comments:

Nuridah Best Blogger Tips

Pagi Mylady,

air kosong ini mmg baik utk kesihatan tapi kan kalau kak nur dh byk minum air msk ni tekak semakin haus jadinya...tk tau kenapa...huhu.

GreenAppleKu.com Best Blogger Tips

Cuaca dha tak menentu kat penang nih..kejap hujan kejap panas...boleh demam wo.. so take care!

not irene Best Blogger Tips

saya tag mylady untuk join bloglist cikbunny.... join ya...

memyselfandnotirene

♥LOVE2COOK♥ Best Blogger Tips

Hi MyLady...chewahhhh! :D

Today is a rainy day almost everywhere in Malaysia I guess. Kat Klang pun hujan punyalah lebat! Bes jugak..but makes me so lazy..hehe! :D

Hey, thanks for joining my GA and for those wonderful comments! Goodluck dear :)

Mylady Best Blogger Tips

@Nuridah kak nur leh kawan ngan en hubby la..kalau minum air masak, dia rasa tak hilang dahaga..still want something sweet to drink..hehehe...

as for mylady..paling suka ais kosong..tapi, tak baik untuk kesihatan kan..so far, air masak ok la..bila panas ngat tu, letak la ais sket..ermmm..sejuk je tekak rasanya..heheh

Mylady Best Blogger Tips

@GreenAppleKu.com kat sini, hari ni baru hujan..sebelum2 ni, cam mendung, tapi tak hujan..apa laie..panas betul..hang pun sama..jaga diri bebaik..makanlah epal hijau untuk kesihatan..hehehe..

Mylady Best Blogger Tips

@not irene esok saya join ek..hari nih blogger ada problem nak upload pictures..huhuh..tensen!!

Mylady Best Blogger Tips

@♥LOVE2COOK♥ Dear Love...memang betul..hujan2 ni, nak pergi kerja punyalah malas..and you as a Home Minister, mesti takde masalah punya nak tarik selimut...unfortunately you still have to wake up sebab nak hantar your son pergi sekolah kan?..heheh

This is the first GA i joined tau...hehehe..excited!!..:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kongsi Resepi