G R E E N A P P L E K U

GreenAppleKu

Friday, June 17, 2011

Jalan Jalan Cari Makan - Mee Udang Kuala Juru

Assalamualaikum dan selamat petang wahai sahabat bloggers..

Sorry hari nih mylady lambat mengupdate..banyak keje hari ni..dah la tiap2 hari sampai umah pukul 10pm disebabkan kena tunggu en hubby yang ada conf call setiap malam sampai pukul 9:30pm... mencik..mencik..mencik...mylady pun dah banyak hari tak pegang senduk ni..yang penting, esok cuti...yahoo!!!

Memandangkan dah lama tak boh entry masakan, so hari ni mylady boh gak la..tapi, bukan mylady yang masak...Ahmad Albab yang masak...ehh..silap..silap...orang kedai yang masak..

Ha..kalau sapa2 yang mai Penang, especially belah Seberang Perai ni, bolehlah torai Mee Udang Kuala Juru. Mee Udang kat sini agak murah which is about RM10 per plate compare to Mee Udang Sungai Dua. Selain Mee Udang, ada juga menu2 lain berasaskan udang, ketam, sotong, ikan bakar dan juga sate (sate dia sedap banget!!!)

Kalau ke sini, mylady lebih recommendkan makan mee goreng dia...more tasty than mee kuah...so, layannnn...


p/s : selalunya, selak mee nampak udang..ini, kena selak ketam baru nampak mee..hehehe


Name: WARUNG PAK SU MEE UDANG
Address: 385, MK12, Bagan Nyiur Juru, SPT, 14000 Bukit Mertajam, Penang, Malaysia.
Opening Hours: 12.00noon-10.30pm (Closed Thursday)
Contact: 012-409 0771, 012-493 5771
GPS: 5.326817, 100.414767

2 comments:

Fad Best Blogger Tips

sedap giler....sy suka ketam..hehe..dtg n folow u...slmt berkenalan ea

Mylady Best Blogger Tips

@Fad..kalau ketam fresh lagi sedap kan?..manis jek isi dia...yummmeh!!!..thanks sebab sudi singgah ek..akak dah follow blog fad gak..:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kongsi Resepi