G R E E N A P P L E K U

GreenAppleKu

Sunday, May 22, 2011

To forgive and forget?

Assalamualaikum dan selamat pagi...

Heehehe,,,mesti korang hairan naper la pagi2 lagi mylady dah bermonolog..bukan apa..kekadang terpikir...ada orang yang bertelagah sekian lama, sanggup tidak bertegur sapa kerana merasakan dirinya betul...Kadang2 mylady rasa hairan..disebabkan benda yang kecil, korang sanggup hilang sahabat?..Ermm..entahlah..mylady tak faham..kadang2 mylady rasakan, bukan orang2 yang bertelagah tu yang bermasalah untuk berbaik, tetapi, lebih kepada pihak ketiga yang menghasut...wallahualam...

Bagi mylady, why don't you forgive and forget - this applied to perselisihan faham kecik la ye, bukan yang melibatkan maruah diri atau yang sewaktu dengannya. Actually, orang yang meminta maaf tu, bukan bermakna dia salah, bukan bermakna dia takut or mengaku kalah to the other party, tapi, orang yang memaafkan ni, adalah lebih mulia dari orang yang dimaafkan...kenapa?..sebab itu menunjukkan dia matured, berpikiran rasional dan juga tidak suka memanjang2kan perkara2 yang remeh...come on...banyak lagi hal penting yang nak dipikirkan....yang pihak ke 3 tu pulak, tak usah lah menambahkan garam pada luka yang berdarah, end up things will get worst...kadang2 masalah yang sekecil kuman, dibesar2kan jadi la sebesar dinasour,...bila dah jadi sebesar dinasour, masing2 dah malu2 alah pulak nak meminta maaf...

*Tangan yang memberi adalah lebih mulia dari tangan yang meminta...
*Orang yang memaafkan kesalahan orang lain, adalah lebih mulia daripada yang diberi kemaafaan..

Renung-renungkan....

2 comments:

GreenAppleKu.com Best Blogger Tips

Agree dgn this artikel, setakat benda2 kecik tu, maafkan jerlah. Hidup kita ini sepatutnya di isi dgn hari2 yg mengembirakan. Baru nampak muda sentiasa.

Mylady Best Blogger Tips

Setuju la GA...bila dah maafkan, hati pun tenang, hidup pun riang..senyum sentiasa, awet muda la jawabnya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kongsi Resepi