Ha..malam ni mylady nak share resepi yang simple banget...masak lemak cendawan tiram + campur udang.
Bahan-bahannya
Cendawan tiram
Udang
Bawang putih
Cili api 3-4 biji (ikut tahap kepedasan yang anda suka)
Garam/Gula secukup rasa
Santan
Santan
Serbuk kunyit
Cara-caranya
Bawang putih, cili api di tumbuk dan ditumis bersama udang.
Bila udang dah hampir masak (bau pun wangi masa ni), masukkan 1 sudu teh serbuk kunyit...kacau bagi rata..
Masukkan santan, boh garam/gula, didihkan dengan api yang perlahan..
Bila mendidih, masukkan cendawan tiram, biar cendawan masak, angkat dan hidangkan.
Selamat menjamu selera!!
p/s : makan dengan ikan goreng garing + kicap + cili api potong, fuh..memang sedap!!
0 comments:
Post a Comment