G R E E N A P P L E K U

GreenAppleKu

Monday, May 7, 2012

IbundaDelight@Kuching Sarawak...JJCM Day 1..

Assalamualaikum dan wazzzuppp yooo...

Hahahah...hari nih cuti lagik..yahooo..okaylah..as I promise, ni mylady nak sambung citer Kuching Sarawak..tapi, kali ni bab makan2 on day 1 jek la ek..

Sampai2 Kuching pagi tu, kitoarang singgah makan di Kopi O Corner. Dalam forum, memang ramai suggest suruh bekpes kat sini sebab makanan dia sedap2..Sebelum tu, mylady nak minta maaf la ek..takde gambar yang mylady snap masa makan kat sini. Maklumlah....ngantuk + letih + lapaq...so, sampai2 jek makanan, zup zap zup zap..tinggal pinggan jek..lepas tu wat muka dengan penuh menyesal sebab lupa nak amik gambaq untuk upload ke dalam blog. Takkan le nak order sekali lai kan?..Malu weh..hehehe..kitaorang makan Mee Kolok, Mee Jawa special and Roti Daging Mayonis. Memang sedap!!!...especially Mee Kolok dia. As for Mee Jawa, memang sedap...tapi, kalau ikut tekak mylady, kalau pedas sket, haa..pasti terangkat!!..Kalau korang nak lebih info pasal Kopi O Corner, leh la lawat facebook diaorang eh..kat sini. Since kitaorang pun bekpes dah kul 10am++, so plannya lunch mesti kenyang lagi..dan lepas check in ingat nak lepak dulu, so kitaorang tapau nasi goreng seafood dan nasi goreng ikan kering. Sedap gak!!..Yang best tu, nasi goreng ikan masin bukan cam sini punya..buka2 je foam tu, omak kau..tokojut eden...ikan terubuk masin setengah ekor!!..tapi, memang sedap siot!! So, kalau gi sana, leh la try makanan yang mylady rekemenkan nih ek..

Malamnya, seperti pengunjung2 yang lain, tempat wajib dituju kalau gi Sarawak - Top Spot. Top Spot ni menawarkan makanan seafood dengan harga yang murah berbanding semenanjung. As usual, mylady gi ke gerai ABC. Gerai ni ada sijil halal dari Majlis Agama Islam Sarawak. So, leh la menjamu selera tanpa was2..
So, jom tengok hasil tangkapan kitoarang pada malam tu...

Dried Chilli Prawn or nama melayu dia, Udang Masak Cili Kering. Memang sodap!!!

 Butter Garlic Grill Lobster or nama melayunya Udang Karang bakar mentega+bawang putih..isi lobster dia memang fresh!!..yummeh!!

 Ikan Siakap Masak 3 Rasa..tu nama melayu dia..nama omputih dia apa ek?..Ni pun sedap..dia letak mempelam..tapi, kalau dia lebihkan cili padi, baru umphhhhh for my taste bud!!..hehee

 Midin goreng belacan. Sayur midin ni hanya terdapat di Sarawak tau..nampak cam pucuk paku kan? Sayur ni memang harus di cuba kalau gi Sarawak..memang sedap!!

 Soft shell crab - goreng nestum. Sedap..tapi, bila banyak makan, rasa mual. Sebab dia letak gula kot sket dalam adunan tepung dan nestum dia...tapi, licin gak kami ratah..hehehe..

IbundaDelight@Kuching Sarawak Day 2....to be continue...

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kongsi Resepi