G R E E N A P P L E K U

GreenAppleKu

Thursday, April 19, 2012

Jalan-jalan ke Kuala Terengganu dan Tahniah buat sahabatku - Eiza GreenAppleku

Assalamualaikum dan selamat petang to all of you...

Haa...dah lama mylady mendiamkan diri..rindu plak dengan blog nih...sorry la ye..bukan mylady lupakan terus..ingat tu ingat nak update blog...tapi agak busy dengan urusan kerja dan juga urusan keluarga..

Ni ada nak share citer basi ni...on 10-12 March mylady and dear hubby gi jalan-jalan ke Kuala Terengganu. Sebenarnya jalan2 ni aktiviti sampingan jek, sebab kitoarang kena attend kenduri disana. Sebelum gi, mylady ada le survey tentang Kuala Terengganu ni..apa yang menariknya..antara yang menarik orang rekemen is gerai ICT...ehh...gerai Information Technology ke apa ni?..rupa2nya ICT tu ialah singkatan untuk Ikan Celup Tepung. Jangan salah faham ye, bukan ikan jek di celup tepung..ada udang, sotong, kepok lekor dan macam2 lagi. So, sampai2 di Setiu, di tepi2 pantai, banyak la gerai2 ICT ni, mylady ambil sotong dan ikan kembung. Meratah makananp laut yang sedap, murah dan segar sambil dihembus angin laut...fuuhhh..asyik masyuuukkkk!!..so, 3 hari di sana, 3 hari gak le mylady makan ICT nih..hehehe...
bila tengok gambar ni, tak sabar rasanya nak gi ke Kuala Terengganu lagi..

 jumpa bas ni masa beratur di traffic light kat Kuala Terengganu..cantik dan unik rekabentuk bas ni..even kerusi dan hiasan dalaman pun di hias penuh berseni...

 sebelum balik, mylady sempat melawat Masjid Kristal...masjid yang menjadi tarikan pelancong dalam dan luar negara..

Masa di sana gak, mylady diperkenalkan dengan desert yang agak famous...Locong...kalau nak tahu camne rupa locong ni, sila google ye...google locong...bukan pocong tau!!!...memang sedap sangat, sampai lupa nak snap gambar...dear hubby pun suka sangat2...mana nak cari bahan2 buat locong kat Penang nih?..huhuhhu

Sebelum mylady mengundur diri, mylady nak ucapkan Selamat Pengantin Baru buat sahabat yang kukasihi saudari Eiza GreenAppleku..sahabat mylady dari zaman sekolah menengah lagi...minta maaf ek lambat wish...anyway mylady doakan Eiza dan pasangan dirahmati Allah S.W.T dan sentiasa dalam lindungan dan barakahNya dunia dan akhirat...Amin...

4 comments:

GreenAppleKu.com Best Blogger Tips

Dah hampir bersarang dah blog kamu nih. Hik3..Terima kasih di atas ucapan tersebut. Sangat menghargai. Malulah pula rasanya sebab ucapan ni masuk blog.

Ayu Best Blogger Tips

Assalam My Lady,
dah lama tak singgah sini..hope everything is well on your side ya..
thanks dear for dropping by hari tu..thanks juga for the support you have given me..appreictae it so much..

Nampak sotong atas tu memnag teringat time pergi Terengganu a few years back..memnag tersangat lah sedap ..suka betul..kalau kat rumah I dont really like the telur..tapi yang macam atas tu kalau ada telur lagi lah sedap kan..uish terkonang2 diwaktu dahulu...

Mylady Best Blogger Tips

@GreenAppleKu.com GA..masa mula2 buka blog ni, keje tak banyak..abis je keje, leh spend time utk blog..skrg ni, aduyaiiiii..workload makin bertambah..balik umah pun, kekadang malam2 ada conf call..letih eden..tapi, bila tgk still ada gak yang menjenguk, tak sampai hati plak..so, eden gigih laa wat entry utk tetamu2 tersayang..hehehe..

eh..bila nak to gather2 lagi ek..:-)

Mylady Best Blogger Tips

@Ayu Ayu, Alhamdulillah, everything is going well on my side..eventhough sometimes ada up & down..tapi, since dalam alam rahim lagi we are such a good fighter and survivor, so yeah..we can make it!!..:-)

Jangan cakap la Ayu...dok tak sabar2 ni..plan with dear hubby for Pulau Perhentian for our next holiday destination..tapi, nampaknya not so soon la..keje..keje..keje...:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kongsi Resepi